BREAKING NEWS
Search

Οι ΗΠΑ ζητούν απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου;


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf στην σημερινή επίσκεψη του Αμερικανού Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ θα ζητηθεί να μειώσει τις δυνάμεις της Στρατιάς του Αιγαίου και να τις μεταφέρει σε άλλα μέτωπα, αφού "η Ελλάδα δεν συνιστά πλέον απειλή για την Τουρκία"!
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως "Εδώ και καιρό στο ΝΑΤΟ ζητούν από την Τουρκία να μειώθεί η δύναμη της Στρατιάς του Αιγαίου, καθώς αυτό πιέζει οικονομικά την Ελλάδα η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Επιπλέον στο ΝΑΤΟ τονίζουν πως η Τουρκία άδικα σπαταλά τις δυνάμεις της στις ακτές του Αιγαίου και ζητούν τη μεταφορά τεθωρακισμένων Μεραρχιών από τη Στρατιά του Αιγαίου, στα σύνορα με τη Συρία όπου υπάρχει η πραγματική ανάγκη».

Αν αυτό είναι αλήθεια (ο Ντέμπσεϊ θα συναντηθεί στην Άγκυα με τον Τούρκο Αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, Νετζντέτ Οζέλ) τότε μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να εξαχθούν: Αν η Τουρκία δεχθεί την "εισήγηση" του Αμερικανού Επιτελάρχη, θα έχουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση (ελπίζουμε όχι και ολοκληρωτικό αφοπλισμό των νησιών), αν όχι, τότε θα καταδειχθεί στην πράξη το ερώτημα αν η Τουρκία αποτελεί ζώσα απειλή γα την Ελλάδα και ελπίζουμε να ξυπνήσουν οι οπαδοί του μονομερούς ελληνικού αφοπλισμού...


πηγή



nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Οι ΗΠΑ ζητούν απόσυρση της Στρατιάς του Αιγαίου;