BREAKING NEWS
Search

Αποκαλύπτουμε την 11η Σεπτεμβρίου

Ακρως αποκαλυπτικές πληροφορίες που αποδυκνύουν ότι στην Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν τι έρχεται! Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον συντονιστή της μεγαλύτερης ίσως δημοσιογραφικής έρευνας της εποχής!
Ηταν καλοκαίρι του 2001 και δεν είχε περάσει αρκετό διάστημα από τότε που οι AegeanTimes είχαν δημοσιεύσει την έρευνά τους για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, που έμελλε να γίνει ίσως, το πρώτο παγκόσμιο trend του Ελληνικού διαδικτύου. Κατά την διάρκεια της έρευνας αυτής, είχαμε μιλήσει με αμέτρητους ανθρώπους, που είτε μας βοήθησαν είτε κράτησαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό!!!

Ενας εξ αυτών, ήταν κι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων! Διευκρινίζουμε ότι δεν προερχόταν από τις τάξεις του Στρατού! Έχοντας διατελέσει σε καίριες επιτελικές θέσεις, γνώριζε πολύ καλά την περιοχή της Ασίας και συγκεκριμένα, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την πρώην σοβιετική Ενωση!

Για το θέμα των πετρελαίων, ενώ ξέραμε πολύ καλά ότι είναι γνώστης του θέματος, δεν δέχτηκε ποτέ να μας μιλήσει!

Φόβος θα πείτε; Ισως!

Μπορεί να υπήρχαν όμως κι άλλες δεσμεύσεις που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε!

Αρκετό διάστημα μετά την δημοσίευση της έρευνάς μας για τα πετρέλαια, μας κάλεσε και ζήτησε μια συνάντηση μαζί μας! Προσωπικά πίστεψα ότι αφορούσε στις αποκαλύψεις για τα κοιτάσματα του Αιγαίου! Πίστεψα ότι ίσως είχε αλλάξει γνώμη και θα ήθελε να μας βοηθήσει στην έρευνά μας, μιας και είχαμε δημοσιεύσει πρωτόγνωρα γεγονότα!

Όταν συναντηθήκαμε, ευθύς αμέσως, μου είπε

«ξέρω ότι νομίζεις ότι σε φώναξα για τα πετρέλαια! Δεν είναι γι αυτό! Σε θέλω για κάτι πολύ σημαντικό. Για κάτι που πρέπει να ασχοληθείς γιατί υπάρχει έλλειμμα κι έρχονται πολύ δύσκολες εποχές»!

Αρχικά ξαφνιάστηκα αφού εκείνη την εποχή, δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την υπόθεση των πετρελαίων που ερευνούσαμε! Τον κοίταξα και δεν μίλησα, περιμένοντας να μου πει την συνέχεια!

Από τον χαρτοφύλακά του, έβγαλε μια φωτογραφία και μου την έδειξε!

«Τον ξέρεις αυτόν»; με ρώτησε!

Κοιτάζω την φωτογραφία και αισθάνθηκα ότι κάπου έχω δει αυτή τη φιγούρα, αλλά του απάντησα «όχι, δεν τον ξέρω»!

«Είναι ο ηγέτης της φυλής των Χαζαρά στο Αφγανιστάν, ο Αχμέντ Σαχ Μασούντ», μου είπε, κι άρχισε να εξιστορεί, την ιστορία της διαμάχης των Χαζαρά με τους Παστού στο Αφγανιστάν, και την διαδρομή που κάνουν οι εκδιωχθέντες από το Αφγανιστάν για να έρθουν στην Ελλάδα!

Μιλήσαμε –δηλαδή μιλούσε- αρκετή ώρα!

Κατάλαβα, ότι ήθελε να με προϊδεάσει για ένα μεγάλο κύμα προσφύγων από την περιοχή! Αλλά δεν μου διευκρίνιζε το γιατί! Για ένα κύμα λαθρομεταναστών που θα έκανε θρύψαλα την Ελλάδα!

Για να τον αναγκάσω να μου αποκαλύψει τον απώτερο σκοπό της συνομιλίας μας , του είπα ψευδώς ότι δεν με ενδιαφέρει το θέμα γιατί όλη η ομάδα των aegeantimes, ασχολείται με τα πετρέλαια στο Αιγαίο!

Συνοφρυώθηκε και με έντονο ύφος σχεδόν μου φώναξε: «Δεν καταλαβαίνεις; Σε λίγο καιρό θα γίνει ένα απίστευτο γεγονός στον πλανήτη που θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου αλλά θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην Ελλάδα. Γιατί δεν το πιάνεις;;»

Εκείνη τη στιγμή, αντιλήφθηκα ότι ΔΕΝ μπορεί να μου μιλήσει περισσότερο κι έπρεπε από μόνος μου να εντοπίσω την πηγή! Το μόνο που του ζήτησα ήταν διεθνή αρθρογραφία για το θέμα των Χαζαρά, της «Βόρειας Συμμαχίας» καθώς και για τον «Μαύρο Εμίρη», τον άγνωστο τότε στην Ελλάδα, Οσάμα μπιν Λάντεν!!!

Δεν μου αρνήθηκε αλλά ούτε και με βοήθησε πολύ!

Φεύγοντας, τον κοίταξα και τον ρώτησα «πόσο σίγουρος είσαι ότι αυτό το μεγάλο γεγονός που λες, θα συμβεί; Είσαι πάνω από 50%»;;

«Είμαι τόσο σίγουρος, όσο σίγουρος είμαι ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Ανατολή! Σου αρκεί αυτό; Θέλω όμως μια δέσμευση από εσένα. Αν ποτέ αποφασίσεις να γράψεις για όσα είπαμε σήμερα, την συνομιλία μας αυτή, δεν θα την δημοσιοποιήσεις ποτέ όσο είμαι στο Σώμα. Όταν συνταξιοδοτηθώ, κάνε ότι καταλαβαίνεις!».

«πόσο χρόνο έχω για να είμαι επίκαιρος; Τρεις … τέσσερις μήνες», τον ρώτησα και δεν μου απάντησε! «Για να ξέρω πόσο γρήγορα να τρέξω την έρευνα», επέμεινα!

«Μπορεί και τρεις – τέσσερις εβδομάδες», που απάντησε αλλά με μια σιγουριά που δεν μου άφηνε περιθώρια παρά να τον … αποχαιρετήσω!!!

Όπως καταλάβατε, ο συνομιλητής μου βρίσκεται ήδη σε συνταξιοδότηση και όλα αυτά τα αποκαλύπτω με την άδειά του, κι ας έχουν περάσει έντεκα ολόκληρα χρόνια!

Η συνομιλία μας, είχε ως αποτέλεσμα, να συναντηθεί η δημοσιογραφική ομάδα των AegeanTimes και πάνω από 10 άτομα, να αναλάβουν να βρουν πηγές ! Στην Ελλάδα, δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, εκτός από 2-3 βιβλία που έπιαναν τα ζητήματα ακροθιγώς. Στη διεθνή βιβλιογραφία όμως, υπήρχε μεγάλος πλούτος για το ζήτημα που ερευνούσαμε!

Ξεκινήσαμε να ερευνήσουμε , τι είναι τέλος πάντων αυτό το μακρινό Αφγανιστάν που μπορεί να επηρεάσει τόσο πολύ την πατρίδα μας!

Αυτά ήταν τα εύκολα!

Τα δύσκολα ήρθαν όταν αναζητούσαμε πληροφορίες για την λαθρομετανάστευση και τα μονοπάτια των δουλεμπόρων! Εκεί ήταν από δύσκολα ως κι επικίνδυνα μπορώ να πω!
Όταν τελειώσαμε και μ αυτό, αρχίσαμε να αναζητάμε πληροφορίες για το αυγό του φιδιού! Τον Οσάμα μπιν μουχαμάντ μπιν Λάντεν, όπως ήταν το πλήρες όνομά του!

«Ηταν» γιατί σήμερα δεν ζει πια όπως όλοι γνωρίζετε!

Ή … υποτίθεται ότι δεν ζει!!!

Ολο το καλοκαίρι του 2001, μιλήσαμε με αρκετούς ! Δεν υπήρξε διπλωμάτης, Ελληνας ή ξένος, που να μην γνώριζε το θέμα! Και με όποιον και να μιλούσαμε, γνώριζε ότι μέσα στο 2001, θα γινόταν κάτι πολύ μεγάλο! Κάτι που όμοιό του δεν είχε ζήσει ο πλανήτης! Άλλος το τοποθετούσε άμεσα άλλος μέσα στους επόμενους μήνες κι άλλος ως το τέλος του έτους! Κανείς πιο μακριά!

Φαινόταν ότι είχαμε πιάσει ένα τεράστιο θέμα και κάθε μέρα, λόγω νέων στοιχείων, αναστέλλαμε την απόφασή μας για δημοσιοποίηση της έρευνας που είχαμε κάνει ως εκείνη τη στιγμή!

Τον Ιούνιο του 2001, είχα μιλήσει ήδη με δυο λαθρομετανάστες Αφγανούς που ήταν πρώην στρατιωτικοί! Δεν μου φάνηκαν και τόσο πολύ … πρώην! Μάλλον εντεταλμένη υπηρεσία είχαν! Από αυτούς, έμαθα για τον Τούρκο Στρατηγό Ντοστούμ, που πρωτοστατούσε στον Εμφύλιο του Αφγανιστάν! Εμαθα ότι το δεξί του χέρι βρίσκεται στην Ελλάδα ως … λαθρομετανάστης! «Στρατηγό» τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του αλλά στην ουσία είχε λάβει από «ανδραγαθήματα» τον βαθμό του Συνταγματάρχη!

Από αυτόν πήραμε τις πρώτες φωτογραφίες για τις βιαιότητες των Ταλιμπάν κατά της βόρειας Συμμαχίας! Και μάθαμε φρικιαστικές λεπτομέρειες, για το «κόμμα των φοιτητών», που στα Αφγανικά θα πει … «Ταλιμπάν»!!!

Ο «Στρατηγός», μου ξεκαθάρισε ότι για τον Αχμέντ Σαχ Μασούντ, είναι θέμα ημερών να τον καθαρίσει ο Οσάμα μπιν Λάντεν και μου είπε το εξής απίστευτο!

«Αυτό το μεγάλο κακό που ψάχνεις, δεν ξέρω πότε ακριβώς θα συμβεί! Ξέρω όμως ότι θα συμβεί, μόλις η Αλ Κάιντα σκοτώσει τον Μασούντ»!

Ο μεταφραστής, που συμμετείχε στην κουβέντα είχε αρχίσει και «κιτρίνιζε» αφού καταλάβαινε ότι κάτι κακό θα συμβεί, αλλά δεν γνώριζε που και πότε! Νόμιζε ότι θα γίνει στην Ελλάδα!

«Να γράψω ότι μου λες τώρα Στρατηγέ, ή να το ψάξουμε καλύτερα το ζήτημα», τον ρώτησα!

«Γράψε μόλις πεθάνει ο Μασούντ! Μετά θα γίνουν όλα! Θα συμβεί η καταστροφή του Αφγανιστάν κι ο «Επισκέπτης» (σσ. Ο Λάντεν) θα σπείρει το θάνατο στη Δύση! Δεν θα έχει αντίπαλο στο Αφγανιστάν όταν θα συμβεί το κακό! Γράψε τότε, γιατί μετά η χώρα σας θα γεμίσει Αφγανούς και Πακιστανούς. Ολοι θα τρέχουν να φύγουν από το Αφγανιστάν γιατί εκεί θα ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος»!!!

Λίγο αργότερα, στο τέλος του Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 26.6.2001, το πρακτορείο Reuters, αναμετέδωσε μια είδηση που εδώ στην Ελλάδα πέρασε στα ψιλά, αλλά σε εμάς χτύπησε «κόκκινος συναγερμός»!
Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Οσάμα μπιν Λάντεν απειλούσε με μακελειό τον πλανήτη λέγοντας “Στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνετε μάρτυρες μιας τεράστιας έκπληξης”.

Tην είδηση αυτή την δημοσιεύσαμε τότε κι εμείς και μπορείτε να την δείτε εδώ:

http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=895&type=14

Παρά του ότι σκεφτήκαμε τότε να δημοσιοποιήσουμε τα πρώτα μέρη της έρευνάς μας, ακολουθήσαμε κατά γράμμα όσα μας είχε πει ο «Στρατηγός» , μιας και ο Αχμέντ Σαχ Μασούντ, ήταν ακόμη ζωντανός!

Από μαρτυρίες άλλων λαθρομεταναστών που ζούσαν στην Ιταλία, αντλήσαμε αρκετά στοιχεία για τα περάσματα των δουλεμπόρων, τα οποία δημοσιεύσαμε αργότερα με χάρτες που έγιναν ανάρπαστοι!

Οσο περνούσαν οι μέρες, έφταναν από παντού πληροφορίες, ότι πλησιάζει η δολοφονία του Μασούντ ενώ δεν άργησαν να γίνουν και οι πρώτες απόπειρες!

Είχαμε ήδη ολοκληρώσει την έρευνά μας και για την οργάνωση της «Αλ Κάιντα» όταν στα τέλη Αυγούστου 2001, μελετώντας μια δήλωση σε βίντεο του Οσάμα, καταλάβαμε ότι η δολοφονία του ήταν θέμα ημερών!

Γεμάτοι πληροφορίες αλλά και ανυπομονησία, προχωρήσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου 2001, την δημοσίευση του πρώτου μέρους της έρευνάς μας!

Σε ανύποπτο χρόνο -για άλλους- προβάλαμε στην κεντρική μας σελίδα, την ιστορία του Αφγανιστάν καθώς και την δομή των κομμάτων εκεί!

«Γιατί ασχολείται ο aegeantimes με το Αφγανιστάν» αναρωτήθηκαν πολλοί τότε!

Λίγες ώρες αργότερα, και πάλι στην κεντρική μας σελίδα, δημοσιεύουμε το δεύτερο μέρος της έρευνάς μας, για τα κρυφά περάσματα των δουλεμπόρων, το κόστος μεταφοράς των λαθρομεταναστών και τον ρόλο της Τουρκίας, με τίτλο «Ο δρόμος του ονείρου - Από το Αφγανιστάν στα ελληνικά παράλια»!

Και είχαμε ήδη έτοιμη την έρευνά μας για την διεθνή τρομοκρατία, την Αλ Κάιντα καθώς και την παρουσίαση του Οσάμα και όλων των διεθνών τρομοκρατών που ήταν καταζητούμενοι!

Το πόσο δίκιο είχαμε για την επιλογή της χρονικής στιγμής, το καταλάβαμε το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, όταν έφτασε η είδηση της δολοφονίας του Αχμέντ Σαχ Μασούντ, από καμικάζι που παρίσταναν τους δημοσιογράφους και μέσα στην κάμερα είχαν κρυμμένη βόμβα μεγάλης ισχύος!

Την μέρα εκείνη παρά του ότι ήταν Κυριακή, συναντηθήκαμε για να δούμε πως θα βγάλουμε το τελευταίο μέρος της έρευνάς μας για την τρομοκρατία!

Το πόσο δίκιο είχε ο «Στρατηγός» που μα είχε πει για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του Μασούντ, το καταλάβαμε την επομένη το πρωί, όταν στις 8.45 ώρα Ελλάδος, έπεσε το πρώτο αεροπλάνο στον πρώτο από τους Δίδυμους Πύργους!!!

Ο «Στρατηγός» μας είχε δώσει την ΑΠΟΛΥΤΗ πληροφορία και γι αυτό από την πρώτη στιγμή, παρά του ότι επί 12 ώρες άπαντες έλεγαν ότι το μεγάλο αυτό τρομοκρατικό χτύπημα αποτελεί «εργο» Παλαιστινίων, εμείς επιμέναμε ότι πρόκειται για χτύπημα του Οσάμα μπιν Λάντεν και της Αλ Κάιντα! Και ήμασταν απόλυτα σίγουροι γι αυτό!

Όλα είχαν γίνει βάσει ενός τεράστιου και μακροχρόνιου σχεδίου που καθυστερούσε διότι δεν μπορούσε ο Οσάμα να δολοφονήσει τον Μασούντ.

Το χτύπημα στους δίδυμους πύργους δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι συνέβη αμέσως μετά την δολοφονία του από καμικάζι-βομβιστές!

Μπορείτε λοιπόν να διαβάσετε διαδοχικά με την ιστορική σειρά που συνέβησαν:

26/6/2001
Την δημόσια απειλή του Λάντεν
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=895&type=14


5/9/2001
Το δημοσίευμα του πρώτου μέρους της έρευνας μας για τον όπου για πρώτη φορά παρουσιάζαμε στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό το Αφγανιστάν και τα πολιτικά κόμματα εκεί.
http://aegeantimes.atcomweb.gr/afghanistan.htm


5/9/2001
Το δημοσίευμα του δεύτερου μέρους της έρευνας μας, όπου παρουσιάζαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ποιος είναι ο Αχμέντ Σαχ Μασούντ και οι αποκαλύψεις με χάρτες για τα κρυφά περάσματα των δουλεμπόρων και το κόστος της μεταφοράς
http://aegeantimes.atcomweb.gr/lathrometanastes.htm

5/9/2001
Η σύνοψη της έρευνας και φωτογραφίες στο ιστορικό αρχείο των AegeanTimes με τίτλο: «Η μεγάλη έρευνα των aegeantimes.gr. Γιατί γέμισε το Αιγαίο με Αφγανούς λαθρομετανάστες - Πάνω από 1.000 Αφγανοί κρατούνται σήμερα σε διάφορα νησιά - Τι προκάλεσε την έξαρση των λαθρομεταναστών - Χάρτες και μονοπάτια των δουλεμπόρων»
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=1487&type=1

11/9/2001
Την είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στους δίδυμους πύργους όπως την παρουσιάσαμε στις 11/9/2001
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=1549&type=14

11/9/2001
Η αμέσως επόμενη είδηση από την παραπάνω, με αριθμό αρχείου 1549, είναι η είδηση νούμερο 1550, όπου παρουσιάζουμε την δολοφονία του Αχμέντ Σαχ Μασούντ με αναφορά στην έρευνά μας.
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=1550&type=14


12/9/2001
«Πανελλήνιες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα των AegeanTimes.gr σχετικά με τους λαθρομετανάστες», ήταν το πρωτοσέλιδο μας, τη μέρα αυτή, περιλαμβάνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων στην έρευνά μας, που ήταν η μοναδική πηγή αναφοράς στην Ελλάδα!

13/9/2001
Η πρώτη παρουσίαση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Ελληνικό διαδίκτυο σε άρθρο των aegeantimes
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=1565&type=14


15/9/2001

Την παρουσίαση του Οσάμα μπιν Λάντεν, καθώς και των στελεχών της ΑλΚάιντα, με τα ψευδώνυμα τους! Οι περισσότεροι είναι πλέον νεκροί, στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» με τον πιο πρόσφατο, τον Ανάς αλ Λίμπυ, που θα τον βρείτε ως νούμερο #8 τότε, με το ψευδώνυμο «Ο Συνωμότης»! Στην φωτογραφία του και το βιογραφικό του, θα δείτε ότι οι Αμερικάνοι από τότε τον θεωρούσαν ως σχεδιαστή της επίθεσης στο USS Cole”
http://www.aegeantimes.gr/alqaeda.htm15/9/2001
Τον πρώτο παγκόσμιο χάρτη της διεθνούς τρομοκρατίας, της Αλ Κάιντα και τα χτυπήματα που έχουν γίνει στην χώρα μας! Αντίστοιχη δουλειά δεν είχε γίνει ποτέ στο διαδίκτυο μέχρι τότε και μάλιστα ΔΙΕΘΝΩΣ! Ο χάρτης υπάρχει ακόμη στο ιστορικό αρχείο των AegeanTimes και παρουσιάστηκε μια εβδομάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, που έμελλε να αλλάξει τον πλανήτη.
http://aegeantimes.atcomweb.gr/globalterror.htm

27/9/2001
Καταφτάνουν τα πρώτα κύμματα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Αφγανός υπολοχαγός δηλώνει : «Βαρέθηκα να πολεμώ κι έφυγα»!
http://aegeantimes.atcomweb.gr/article.asp?id=1673&type=14

Από εκεί και μετά, και με την πάροδο των χρόνων, τα δημοσιεύματα των AegeanTimes, αρχίζουν σιγά-σιγά να επιβεβαιώνονται, ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια!!

Κι επειδή μιλάμε για πτώσεις αεροσκαφών στις ΗΠΑ, η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδος, συνέβη την αντίστοιχη ημερομηνία του έτους 2004, όταν έπεσε(;) το ελικόπτερο «Σινούκ» που μετέφερε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο Ζ΄. Αυτό και άλλα πολλά μπορείτε να τα διαβάσετε στην έρευνά μας για την 11η Σεπτεμβρίου (2004) της Ελλάδας στην έρευνα που δημοσιεύσαμε και μπορείτε να την βρείτε ολοκληρωμένη ΕΔΩ:
http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=49175&type=1&kata=0nanomag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.


0 thoughts on “Αποκαλύπτουμε την 11η Σεπτεμβρίου